ga naar de inhoud ga naar de navigatie ga naar zoeken

Parkeren voor gehandicapten

  

Als u minder mobiel bent, is het fijn als u dicht bij huis kunt parkeren. Of op een handige plek bij uw werk of bij de supermarkt. Daarom zijn er speciale parkeerplekken voor gehandicapten.

Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u daar parkeren.

Voor meer informatie over parkeren voor gehandicapten en het aanvragen van een parkeerkaart gaat u naar www.zodoenwehetinarnhem.nl

Rol van de huisarts

Een verklaring over uw ziekte door uw huisarts is niet nodig. Als u voor het eerst een gehandicaptenparkeerkaart aanvraagt, kijkt een arts in dienst van de gemeente of u in aanmerking komt.

Als u uw gehandicaptenparkeerkaart wilt verlengen, kan het zijn dat de gemeente aanvullende medische informatie nodig heeft. Een arts in dienst van de gemeente beoordeelt dan uw aanvraag tot verlenging. Hiervoor krijg u een oproep.

Informatie voor de huisarts

Rol van de huisarts

Een door de gemeente gecontracteerde arts beoordeelt de aanvragen voor een gehandicaptenparkeerkaart. Aanvragen voor verlenging, beoordeelt de gemeente in eerste instantie zelf. Als er aanvullende medische informatie nodig is, zal de indicatieadviseur een arts verzoeken om een medisch advies. Uw patiënt krijgt hiervoor een oproep.

Het is denkbaar dat u als huisarts een verzoek krijgt om informatie over de ziekte of aandoening van uw patiënt. Als uw patiënt u hiervoor toestemming geeft, geeft u feitelijke informatie zoals de diagnose en eventueel de ernst daarvan.

Financiële vergoeding

Er is geen financiële vergoeding.

Zoeken

Contact

Een afspraak maken met de coach van het wijkteam kan via de webportal of klantenservice 088 - 22 60 000.

Inloggen voor artsen

Wachtwoord vergeten?