ga naar de inhoud ga naar de navigatie ga naar zoeken

Ik voel mij niet in staat om naar de Inburgeringscursus te gaan.

Door ziekte voelt u zich niet in staat om deel te nemen aan de Inburgeringscursus van de gemeente.

Hoe zit het precies?

Deelname aan een Inburgeringscursus is zeer belangrijk. Mensen leren door middel van een inburgeringsprogramma beter zelfstandig te functioneren. De cursus zorgt ervoor dat u makkelijker contact krijgt met mensen die u tegenkomt in de buurt, op school, in de winkel of op het werk. Hierdoor voelt u zich prettiger en meer gezond. Het kan natuurlijk zijn dat u ziek wordt en tijdelijk niet kunt deelnemen aan de lessen. Of dat u zich door ziekte helemaal niet in staat voelt om aan het programma deel te nemen.

Tot 2013 

Voor Arnhemmers die vóór 1 januari 2013 een verblijfsvergunning kregen geldt nog de Wet Inburgering 2007-2012. Die wet wordt uitgevoerd door de gemeente. Wanneer u vragen heeft kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum van de gemeente Arnhem. 

Vanaf 2013

Voor mensen met een verblijfsvergunning van 1 januari 2013 of later geldt de nieuwe Wet Inburgering. Deze wordt uitgevoerd door DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Als er sprake is van psychische, lichamelijke klachten of een verstandelijke beperking waardoor u geen inburgeringstraject kunt volgen, kunt u ontheffing aanvragen.

Meer informatie over ontheffingen en de voorwaarden daarvoor vindt op de website van DUO.

Zoeken

Contact

Klant Contact Centrum
Koningstraat 38 
6811 DG Arnhem 
Postbus 9029
6800 EL Arnhem 
T. 0900 - 1809
(ma t/m vr 9.00 - 17.00 uur) 
Let op: bezoek alleen op afspraak

DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs)

 

Inloggen voor artsen

Wachtwoord vergeten?