ga naar de inhoud ga naar de navigatie ga naar zoeken

Ik wil een medische urgentieverklaring voor een (andere) woning. Hoe regel ik dat?

Alleen in zeer uitzonderlijke situaties kunnen mensen voorrang krijgen bij het zoeken naar een woning.

Hoe zit het precies?

U kunt redenen hebben waarom u vindt dat u vanwege een ernstig medisch, psychisch of sociaal probleem niet meer in uw huidige woning kunt blijven wonen. U komt dan misschien in aanmerking voor een urgentieverklaring voor een (andere) woning. Omdat er niet genoeg woningen zijn, is het belangrijk dat de vrijkomende woningen zo eerlijk mogelijk worden verdeeld. Voorrang wordt daarom alleen in zeer uitzonderlijke situaties verleend.

De onafhankelijke Urgentiecommissie Woonruimteverdeling Stadsregio Arnhem Nijmegen beoordeelt of u in aanmerking komt voor een urgentieverklaring.

U kunt urgentie krijgen als u voldoet aan de volgende drie criteria:

  1. Er is sprake van een woonnoodsituatie binnen nu en vier maanden.
  2. U bent niet zelf verantwoordelijk voor het ontstaan van de woonnoodsituatie en u had die niet kunnen voorkomen.
  3. U kunt de woonnoodsituatie niet zelf oplossen.

Hoe vraagt u een urgentieverklaring aan?

Als u meent in aanmerking te komen voor een urgentieverklaring, neemt u contact op met een woningcorporatie in het gebied waar u woont. In een gesprek kijkt een medewerker van de woningcorporatie of het zinvol is de aanvraagprocedure te starten. Als dat zo is, dan vult u een aanvraagformulier in. Bij inlevering betaalt u € 45 administratiekosten.

Hoe gaat het verder?

Op de website van de Urgentiecommissie Woonruimteverdeling Stadsregio Arnhem Nijmegen wordt stap voor stap uitgelegd hoe de aanvraagprocedure vervolgens in zijn werk gaat. Ga daarvoor naar: www.urgentiecommissie.nl.

Rol van de huisarts

U kunt aan uw huisarts een overzicht vragen van uw aandoeningen en ziektes en van de naam van de specialist(en) als u die zelf niet precies weet.

Uw huisarts kan u hiervoor een financiële vergoeding vragen.

           

         
           

           

             

Zoeken

Inloggen voor artsen

Wachtwoord vergeten?